Doortrappen! Blijf in beweging!

Gepubliceerd op: 15-06-2021

Veel ouderen durven na een ongeval niet meer te fietsen, wat een groot impact heeft op gezondheid, zelfredzaamheid en sociaal betrokkenheid in de maatschappij.

Door de fiets te blijven gebruiken, kunnen ouderen bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven. Uit onderzoek blijkt dat ouderen een grotere kans lopen om letsel op te lopen bij een verkeersongeval waar geen andere weggebruikers bij betrokken zijn. Het programma Doortrappen ondersteunt ouderen om  langer en veilig te fietsen. Maar ook om deze fietsers een hart onder de riem te steken.

Doortraproutes

Om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen, moet je blijven fietsen! Dat kan met de Doortraproutes. Dat zijn rondjes van ongeveer 20-25 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. De fietsschool van de Fietsersbond heeft een drietal routes in de gemeente Waadhoeke uitgezet. Het zijn routes in eerste instantie bedoeld voor oudere fietsers, maar iedereen kan ze natuurlijk fietsen. U vindt meer informatie over de routes op de site Frieslandbeweegt.frl.

Waadhoeke fietstocht

Op zaterdag 4 september 2021 is het zover: dan vindt de start plaats van de eerste Waadhoeke fietstocht. De tocht is geschikt voor iedereen. Er kan gekozen worden uit afstanden variërend van 19, 40, 70 en 110 km.  Ook hiervoor kunt u zich opgeven: waadhoekefietstocht.nl . Het belooft een fantastische dag te worden.

Meer informatie?  Wilt u zich aanmelden?

Ben u enthousiast geworden? Voor meer informatie over Doortrappen kunt u contact opnemen met Jannie Paauw, coördinator Doortrappen Waadhoeke. Mail naar j.paauw@waadhoeke.nl