SWO het Bildt

home

contact


besondere bilkerts

agenda


Koersbal

 

1,20Sinds het koersballen zo?n twintig jaar geleden naar Nederland overwaaide, zijn er vele duizenden enthousiaste koersballers actief. Omdat koersbal geen zware lichamelijke inspanning vergt, is het vooral onder ouderen populair. Wie er eenmaal aan begint, raakt al snel met het ?koersbalvirus? besmet. Logisch. Voor koersballen heb je niet veel nodig en hoef je geen ervaren sporter te zijn.  Ook beginners kunnen dus direct meedoen.
Bovendien is koersbal gezellig - je speelt het altijd met anderen - en zijn de spelregels eenvoudig te leren. Koersbal is een balspel dat lijkt op ?Jeu de Boules?, maar koersbal wordt binnen op een mat gespeeld. Het spel dankt zijn naam aan de samenstelling van de bal. Het zwaartepunt ligt niet in het midden waardoor de bal in een boog over de mat loopt. Koersbal is een spel dat door iedereen gespeeld kan worden. Lijkt het u leuk? Kom gerust eens langs om te kijken of deze sport bij u past. U kunt eerst een paar weken op proef meedoen.
U bent u van harte welkom!

U kunt deelnemen op de volgende locaties:

St.-Annaparochie
Locatie: MFC Ons Huis
Aanvang: 14.30 uur
1 x per 14 dagen op donderdag

St.-Jacobiparochie
Locatie: MFC 't Beerdhuus
Aanvang: 14.00 uur
Iedere donderdag

 

1,341,34

Een terugblik:

Op donderdagmiddag 3 april  2014 was er een gezellige middag voor de koersballers in MFC Ons Huis. De koersbalgroep van Sint Annaparochie had de koersbalgroepen uit Ferwert en Wirdum uitgenodigd voor deze middag. In de grote zaal van MFC Ons Huis lagen er 3 matten klaar. Er waren 36 deelnemers, en er waren een aantal fans die langs de kant zaten om hun club aan te moedigen. Ook was er genoeg tijd voor een kopje thee/koffie met traktatie. Al met al een zeer geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is.